Vijf ‘Ridders van de Weg’ bij Jacobs Logistics

Vijf ‘Ridders van de Weg’ bij Jacobs Logistics

Niet met paard en lans, maar met een tientonner en veel gezond verstand. Vijf chauffeurs van Jacobs Logistics uit Tongeren werden afgelopen zaterdag in de bloemetjes gezet met een certificaat van ‘Ridder van de Weg’. Vier van hen zijn ‘bronzen’ Ridder omdat ze 3 jaar ononderbroken ongevalvrij zijn gebleven. En er was een ‘zilveren’ Ridder met 5 ongevalvrije jaren. “Veiligheid en duurzaamheid zijn voor ons belangrijke aandachtspunten,” aldus CEO Raf Jacobs.

Het spreekt voor zich dat de vijf Ridders hun ongevalvrije jaren voor Jacbos Logistics hebben gereden. Al is dat gezien de krapte op de arbeidsmarkt allesbehalve evident. “Het is voor ons zeer belangrijk dat wij zonder ongevallen rijden – niet enkel om onze chauffeurs veilig op de weg te hebben maar ook om onze schadestatistiek positief te houden. Wij hopen dan ook dat heel wat chauffeurs dit goede voorbeeld volgen,” aldus Raf Jacobs.

Waardebon en traktatie

De bekroonde chauffeurs mochten niet alleen op de foto. Ze kregen van Jacobs Logistics een ontbijt getrakteerd én een waardebon van € 250 per chauffeur.

“Met plezier aangeboden,” aldus Raf. “Bij ons eigen personeel willen we stabiliteit. Er zijn chauffeurs die meer dan 20 jaar in dienst blijven. Dat werken we zelf ook in de hand door hen actief te begeleiden. Vandaar is er een relatief klein personeelsverloop.” Volgend jaar zijn er dus wellicht weer ‘Ridders van de Weg’ te vieren. Dat is geen vrijblijvende ‘titel’ maar een officiële onderscheiding van de gespecialiseerde transportverzekeraar TVM.