“Met 10 ton gas rondrijden durft niet iedereen” Daniel Sorgi, chauffeur gastransport voor Primagaz

Daniel Sorgi, chauffeur gastransport voor Primagaz

Daniel Sorgi rijdt al 5 jaar voor Primagaz, dat is dus ‘dedicated’ transport, maar wel met een gewone oplegger waar bakken met gasflessen opgeladen worden. “Ik heb een opleiding ADR moeten volgen, betaald door Jacobs. Maar ik doe het nu 5 jaar en ik doe het graag. Er waren geen andere kandidaten voor dit transport. Als de laadbakken gevuld zijn met volle gasflessen, rij ik rond met een kleine 10 ton gas. Dat durven ze niet allemaal. Het is ook een grote, lange oplegger met kooi-aap op. Maar ik moet zelf geen flessen tillen – enkel volle bakken – in tegenstelling tot de chauffeurs die met kleine vrachtwagens de kleinere ladingen vervoeren.”

Correcte werkgever

“Ik was de eerste om voor Primagaz te rijden. Toen die eerste rit eraan kwam, vroeg Raf Jacobs wie het wilde doen. Ik heb me opgegeven en toen ik na die eerste week terugkwam, zei ik ‘Dat mogen jullie me elke week geven’. En dat is dan ook gebeurd.” Daniel bedient groothandels en grote klanten en is telkens een week van huis. Maar dat was hij voordien als gewone chauffeur voor Jacobs ook.

Met zijn 13 jaar dienst hoort Daniel – net 49 geworden – tot de ‘anciens’. “Of ik ooit overwogen heb om elders te gaan werken? Ja, wie niet. Maar Jacobs is een heel correcte werkgever. Je wordt precies op tijd betaald. En is je werk gedaan, dan laten ze je met rust. Je wordt niet onder druk gezet. Ik heb het vroeger anders geweten voor ik hier kwam.”